20 juli 2014

Vlucht MH17 een diepe tragedie of een nieuwe koude oorlog?

Ik ben diep geschokt door de tragische gebeurtenis van afgelopen vrijdag  de bijna 300 zinloze doden waarvan twee derde landgenoten.
Ik ben van mening dat eventuele daders zullen moeten worden gestraft, zonder enige twijfel of terughoudendheid.
Ik ben me bewust, niet alleen van het feit dat de allereerste prioriteit de nazorg voor de familie en nabestaanden van de zo wreed uit het leven gerukte slachtoffers is en daarbij de berging en thuisvaart van de slachtoffers maar vindt ook dat alle mogelijke middelen in het werk gesteld moeten worden om dit voor elkaar te krijgen liefst diplomatiek maar desnoods met dwang.
Dit voorop!

Maar, ik ben ook van mening dat een Onafhankelijk onderzoek dient plaats te vinden, dus niet een onderzoek waarin een van de mogelijk schuldige partijen de leiding heeft zoals nu het geval is en daardoor de mogelijkheid bestaat dat eigen schuld wordt weggemoffeld of bewijsmateriaal wordt toegevoegd om anderen schuldiger te doen lijken. Het onderzoek dient te worden uitgevoerd onder toezicht van de verenigde naties door de landen die slachtoffers te betreuren hebben, Niet door de, duidelijk op de hand van Kiev zijnde OVSE.

Toestemming dient/diende te worden gevraagd en te worden verleend, niet door Kiev, maar door de vrije volksrepubliek Donetsk, die is uitgeroepen na de uitkomst van een referendum onder de bevolking van Oost- Oekraïne waarin een ruime meerderheid heeft gekozen voor afscheiding van het Europa gezinde Kiev. Ongeacht of je de staat en/of het referendum erkent of niet. Zij hebben de macht en zeggenschap in dat gebied, nogmaals, ongeacht of je dit erkend of niet.  Het bespreken van de zaak in Kiev zoals Timmermans heeft gedaan is zinloos en werkt eerder averechts om medewerking te krijgen, zelfs het op hoge poten bellen met Poetin zal weinig zoden aan de dijk zetten.

Mij is verweten dat ik kritiekloos zou zijn in deze zaak. Dat ik de kant zou hebben gekozen van de separatisten en de Russen, vanwege mijn connecties in Rusland en het hebben van een Russische echtgenote. Laat mij u echter verzekeren dat dit niet waar is. Ik heb helemaal geen kant gekozen, dit in tegenstelling tot veel van mijn landgenoten en de EU, de Australische regering en de USA. Die hebben van af seconde één de schuld op de rug van de separatisten geschoven en daaraan gekoppeld op Rusland. Bijna alsof Poetin zelf de opdracht zou hebben gegeven voor deze brute slachtpartij en oorlogszuchtige taal is al te horen  vanuit diverse hoeken om Poetin en Rusland eens een lesje te leren. Dit is natuurlijk absurd!

Ik laat mij leiden, niet door emoties maar door feiten. Niet door journalistieke sensatiemakerij, niet door wraakgevoelens en niet door propaganda. Ik trek zelfs geen conclusies maar stel vragen, en ik heb veel vragen! Voor ik daar antwoord op heb kan ik geen schuldige aanwijzen. Dit alles, nogmaals losstaand van het feit dat ik in diepe rouwstemming ben over het verlies van zoveel onschuldige levens.

Een samenvatting van de feiten en de vragen die deze oproepen:

1* In het eerste verslag van  Malaysia Airlines  waarin sprake is van het neerstorten van vlucht MH17 naar Kuala Lumpur wordt door Malaysia Airlines melding gemaakt van een "incident" vlak voor het contact met het vliegtuig wordt verloren, dit incident zou echter zijn opgelost.

-         Wat was dit voor incident?
-          - Waarom is hier later niet meer op teruggekomen?
-          - Waarom vraagt geen enkele journalist hier naar?
-         -  Zou het niet kunnen zijn dat er iets in het vliegtuig is gebeurd dat het neerstorten heeft      veroorzaakt? (tenslotte is dit de 2e vlucht van Malaysia Airlines in korte tijd die de    eindbestemming niet haalt!)

2* De vrije volksrepubliek Donetsk heeft Oekraïne volgens eigen zeggen en bevestigd door Kiev gewaarschuwd het luchtruim boven hun grondgebied te respecteren. Alle vliegverkeer boven “hun” grondgebied zou als vijandig worden beschouwd. Kiev heeft zelf aangegeven dat de separatisten BUK raketinstallaties hebben buitgemaakt op hun leger, waarmee ook de mythe dat deze door Rusland zouden zijn geleverd ontzenuwd is, dat wil zeggen, ze zijn wel door Rusland geleverd maar niet aan de rebellen maar aan Oekraïne. Alle wapens van Oekraïne zijn trouwens door Rusland geleverd.

-        -   Dit in ogenschouw genomen, waarom heeft Oekraïne haar luchtruim veilig verklaard en    vrijgegeven terwijl ze wist dat Donetsk gebied niet veilig was en over de middelen  beschikte  om het gesloten luchtruim tot op grote hoogte te verdedigen?
_   - Waarom moest het vliegtuig van de luchtverkeersleiding ruim 600 meter lager vliegen dan  het van plan was?
-       -  Zou Kiev er belang bij kunnen hebben wanneer een “incident’” als dit plaats zou vinden  omdat er dan internationale steun zou komen om de “terroristen” te straffen en heeft ze  daarom het luchtruim niet gesloten?
-          - Waarom wordt er door de pers zo op gehamerd dat Rusland/Poetin de rebellen van de  BUK installaties zou hebben voorzien terwijl Kiev zelf zegt dat deze op het Oekraïense  leger  zijn buitgemaakt?

3* direct na de crash verschijnen er beelden waarop van afstand het neerkomen van het vliegtuig wordt gefilmd een grote ontploffing op de grond. een filmpje, Wanneer echter het vliegtuig in de lucht door een langeafstandsraket, zoals nu wordt beweerd, uit de lucht zou zijn geschoten had die explosie al op 10 kilometer hoogte plaatsgevonden. (Het filmpje hieronder toont de impact van een dergelijke raket op een straaljager)
 Het vliegtuig zou al hoog in de lucht volledig uit elkaar gespat zijn en in ieder geval in brand gevlogen. Wanneer dit zou zijn gebeurd, let wel, op 10 kilometer hoogte, bij een kruissnelheid van ongeveer 1000 kilometer per uur zouden brokstukken over een gebied van vele tientallen, misschien wel honderden, kilometers verspreid moeten liggen. Ook zou er een spoor van rook, vuur en as zijn vanaf de plek waar het vliegtuig was getroffen tot aan waar het de grond zou hebben geraakt. Ook de raket zou een spoor hebben achter gelaten in de lucht, deze sporen zijn vele tientallen minuten later nog te zien, zoals ook het filmpje van de Telegraaf over deze raketsystemen is te zien.


-          Hoe kan het dat er iemand klaar stond om de explosie van het begin tot het eind te filmen   en dit filmpje binnen zeer korte tijd op internet was te zien?
-          - Waarom is er op die film geen explosie in de lucht waar te nemen, daar waar diverse    bronnen toch beweren dat het een voltreffer van een BUK raket was en de filmer toch al  enige tijd met zijn camera in de juiste richting stond?
 -    - Waarom is er geen mayday van uit de cockpit gekomen, geen we are hit, we are going    down? terwijl het vliegtuig nog redelijk intact neergegaan is getuige deze beelden?
-          - Hoe kan het dat er geen raketspoor is te zien?
-         -  Hoe kan het dat er geen groot rook vuur en as spoor te zien is in de lucht van waar het  vliegtuig zou zijn geraakt tot waar het is neergekomen?
-          - Hoe kan het dat een vliegtuig dat in de lucht al zou zijn geëxplodeerd, bij het neerkomen  op  de grond nogmaals explodeert? Dit is vrijwel onmogelijk.

4* Dan is er dat vreemde filmpje met die paspoorten, de vermeende separatist staat hier met een hele stapel paspoorten die zouden zijn verzameld onder de slachtoffers. Dit filmpje is ook al kort na de crash op internet te zien. Alle paspoorten zijn volkomen onbeschadigd, geen brandschade, geen bloed, zelfs geen kreukels, terwijl de crashsite toch een zeer grote hitte waarbij zelfs het aluminium van de motoren (toch aardig hitte bestendig bij een straatmotor) door de hitte is vervormd het paspoort in het plastic hoesje uit Naarden vertoond zelfs geen vervorming of verkleuring terwijl zelfs een te dichtbij gehouden sigarettenpeuk op dergelijk plastic al sporen nalaat.

-         -  Waarom is er aan die paspoorten helemaal niets te zien maar lijken deze zo goed als  nieuw  te zijn.
-          - Hoe kan het dat zo kort na de crash er al zoveel paspoorten zijn verzameld uit een  vliegtuigwrak dat nog in lichterlaaie staat en dat volgens de beelden een onoverzichtelijke  hoop smeulend puin is?

5* De crashsite is op enkele kilometers van de Russische grens. De Russische verkeersleiding heeft echter geen verzoek binnen gekregen tot het binnenvliegen van het luchtruim terwijl dat toch binnen enkele minuten zou moeten gebeuren voor de vermeende raketaanslag. (dergelijke zaken worden door IATA opgenomen) Normaal gesproken meldt de piloot zich ruim voordat hij het luchtruim betreedt zodat bij weigering nog tijdig uitgeweken zou kunnen worden.

-         -  Waarom is er geen contact geweest met de Russische verkeersleiding?

6* Zoals al eerder vermeld heeft de vrije republiek Donetsk zeggenschap in het rampgebied. Toch heeft zowel Timmermans als Rutte geen moeite gedaan om contact te leggen met de bevelhebbers daar. Ook heeft Oekraine geen ruimte voor onderzoek geboden door een tijdelijk staakt het vuren af te kondigen maar is onverminderd door gegaan met beschietingen in dat gebied waardoor ook de separatisten in gevechtsmodus waren.

-          - Waarom hebben Rutte en Timmermans, of de OVSE geen contact met Donetsk gezocht  om  vrije toegang te krijgen in het gebied? Correspondent David-Jan Godfroid zegt dat hij met  een pas van de regering aldaar overal vrije toegang heeft en hem geen strobreed in de weg  wordt gelegd, blijkbaar kan het dus wel.
-          - Waarom heeft Oekraïne geen staakt het vuren afgekondigd voor de duur van het  onderzoek  zodat er een meer ontspannene sfeer zou zijn waarin  het onderzoeksteam haar  werk zou  kunnen doen?

Al met al een hele lijst vragen die opheldering nodig hebben alvorens ook maar een begin gemaakt kan worden van een conclusie.  

Vanaf de eerste seconde heeft Obama al een beschuldigende vinger gewezen naar president Poetin en hem veroordeeld, met kilo’s boter op zijn hoofd, de steun en vermeende wapenleveranties aan de “Vrijheidsstrijders van de vrije republiek Donetsk” veroordeeld terwijl vrijwel iedere brandhaard op de wereld  steunt op de wapenleveranties  van de USA.
 Na de terugtrekking van zijn leger uit Afghanistan zit Obama met een groot probleem, een leger dat niets te doen heeft en geen reden tot hoge defensie uitgaven. Al maanden uit hij spierballentaal naar Rusland en wil niets liever dan Europa meetrekken in een nieuwe koude oorlog met Rusland. Het sluiten van de grenzen en het beperken van de handelsbetrekkingen met de EU, zodat hij weer  meer economische grond onder de voeten kan krijgen voor zijn, inmiddels failliete land.  Hij heeft al toegezegd dat hij de EU zal voorzien van schaliegas mocht Rusland de gaskraan dichtdraaien, KASSA!!. 
 De enige twee landen die uit deze tragedie politiek gewin kunnen halen zijn Amerika die door een nieuwe koude oorlog met Rusland en het verkillen van de betrekkingen nog meer invloed op de EU kan uitoefenen die toch al meters diep in Obama zijn reet zitten. 
 Ook het Oekraïne van Kiev heeft baat bij de gebeurtenissen, zij ziet de toenadering tot het westen groeien en rekent straks op steun om de hele vrije republiek Donetsk met de grond gelijk te kunnen maken zonder te worden beschuldigd van het op eigen volk schieten (wat het al een half jaar lang doet) omdat dit verschrikkelijke "terroristen" zijn. Misschien zelfs wel straks met NAVO hulp de Krim terug veroveren. 
Dat dit over de hoofden van 300 onschuldigen gaat zal ze daar worst wezen , dat dit regime over lijken gaat laat ze dagelijks zien.

Zowel de separatisten als Rusland hebben helemaal niets te winnen bij deze tragedie. Mocht het inderdaad een raket uit het separatistische kamp zijn geweest die het vliegtuig heeft neergehaald dan is dat een fout geweest, een heel grote fout die ik niet goed wil praten maar waar Kiev door het niet sluiten van het luchtruim en KLM/ Malaysia Airlines door het, om kosten te besparen, vliegen over oorlogsgebied, mede schuldig aan zijn (daar waar diverse andere luchtvaartmaatschappijen niet over het gebied wensen te vliegen). 
Ook Moskou heeft helemaal niets te winnen bij, zowel vertragen van het onderzoek, noch bij de gebeurtenis zelf. Het heeft hierdoor heel grote imagoschade geleden en heel veel naties tegen zich gekregen terwijl het enige waar het zich daadwerkelijk bewijsbaar schuldig aan heeft gemaakt het steunen van een groep mensen wonende in een gebied dat liever deel uit maakt van de Russische federatie dan van Europa.

Ik ben mij bewust dat dit stuk bij een heleboel mensen kwaad bloed zal zetten omdat zij  net als vele anderen al een schuldige hebben aangewezen, gestuurd door emoties van woede, verslagenheid en verdriet.  Zij zullen dit zien als goedpraterij maar ik bezweer u dat dit niet zo is. Het zou ook best kunnen dat de daders in die hoek zitten, Ik weet het niet. Nogmaals ik trek geen conclusies maar mocht het zo zijn dat dit zo is dan ben ik er diep van overtuigd dat er nooit de bedoeling is geweest een passagiersvliegtuig neer te schieten en honderden onschuldigen te treffen. Russen zijn geen islamterroristen, Niemand heeft staan te juichen toen bleek dat het hier om burgers ging, dat dat het drama niet kleiner maakt ben ik mij diepbewust.

Ik kan niet anders dan vragen de kalmte te bewaren, niet mee te gaan in de oorlogszucht van Obama, u niet te laten leiden door gevoelens van wraak. Niet op voorhand alles wat Russisch is te haten omdat dat heel best past in het straatje van de USA. Niemand is gebaat bij een koude oorlog en al helemaal niet bij een hete oorlog.

Ik kan niet anders dan hopen dat de inmiddels geborgen lichamen onafhankelijk onderzocht kunnen worden en op korte termijn huiswaarts kunnen keren.

Ik kan niet anders dan de separatisten vragen over hun trots heen te stappen als machthebbers te worden genegeerd en hun volledige medewerking te verlenen.

Ik kan niet anders dan hopen op een goede afloop van dit conflict dat dreigt uit te monden in een internationaal oncontroleerbaar gebeuren dat alleen maar kan escaleren. Ik kan niet anders dan u allen te vragen kritisch te zijn op de selectie van informatie die u binnen krijgt, uw eigen vragen te stellen en niet klakkeloos achter de sensatiebeluste pers aan te hobbelen.

helaas kan dit niet  prettig worden geregeld.




indien gewenst kunt u commentaar geven, scheldpartijen en haatzaaierij zal echter niet worden geplaatst.

UPDATE:
Ondanks dat dit bericht inmiddels ruim 11 duizend!! maal is gelezen en er 64 reacties zijn geweest heb ik nog niet een keer een reactie geweigerd,zelfs niet vanwege scheldpartijen of "liederlijke taal" (in tegenstelling tot op mijn facebook pagina)
 Ik heb alle reacties geplaatst en op sommige gereageerd. Ik bezweer u dat ik geen enkele reactie heb verwijdert of niet geplaatst. Tot op heden heb ik nog geen enkele reactie gehad van mensen die het falicant met mij oneens zijn, wellicht omdat het stuk te lang is om uit te lezen als je het onzin vindt maar ik hoop omdat mijn vragen bij de lezers ook vragen hebben opgeroepen. Laten we hopen dat die kritische houding ten opzichte van de berichtgeving zich als een olievlek zal uitbreiden en er een bloedige strijd alsnog zal kunnen worden voorkomen. Er zijn al veel te veel onschuldigen gestorven.

42 opmerkingen:

  1. Spijtig dat agent 007 fictie.
    Want niemand zal ooit weten wat er echt gebeurd is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij dat filmpje van paspoorten zaten er ook een paar tussen met een gat erin....dat doen ze wanneer je je oude paspoort inlevert maar wel wil houden, dan maken ze het zo een ongeldig document waar je dus niet mee kan reizen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dat weet ik, maar waarom zou je dat mee op vakantie nemen?

      Verwijderen
    2. Er kan een (reis)visum in het oude paspoort zitten, wat dan nu geldt icm het nieuwe paspoort.

      Verwijderen
    3. Dat doe je bvb als je een tienjarig werk visum hebt gekregen maar je paspoort is verlopen
      je moet dan je oude paspoort meenemen met daarin je werkvisum als bewijs

      ik heb zelf gewerkt als field service engineer voor ASM vandaar dat ik het weet

      Verwijderen
    4. Er kan een nog geldige visum in de oude paspoort zitten.

      Verwijderen
  3. Islamterrorist die juicht bij onschuldige doden? Wat heeft dat met islam te maken. Je kunt er beter zion settlers bij schrijven ipv islam terrorist. Israël is degene die er het meeste baat bij heeft btw.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik doel hierbij op de feestvreugde alom toen de vliegtuigen op 09-11 zich in de torens van het WTC boorden, In vrijwel de hele Islamitische wereld werd toen uitbundig gefeest wegens de dood van duizenden volkomen onschuldige mensen. In Rusland legt men bloemen bij de ambassade en rouwt men om de slachtoffers, niemand danst, niemand steekt vuurwerk af of schiet zijn wapen leeg in de lucht om de feestvreugde extra kleur te geven.

      Verwijderen
  4. U heeft verwoord wat ik denk. Helder verhaal. Goede vragen. Dank!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. die paspoorten, ja dat werd door veel mensen opgemerkt, zeer vreemd

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Vlucht MH17 een diepe tragedie, en een nieuwe koude oorlog?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een objectief en duidelijk verhaal, hoewel er nog meer haken en ogen aan het verhaal zitten.
    Spijtig alleen, dat 1 op de 1000 zich bewust is van deze informatie. De 999 zijn geestelijk al zover afgestompt, dat ze hun zonen nu al vol trots uit willen zwaaien richting de slachtvelden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Interessante statistieken heb je daar.. Waar heb je ze vandaan? Iemand die zo op de waarheid berust is als u moet hier een goede bron voor hebben

      Verwijderen
  8. zeker, het verhaal van het Oekraiense jachtvliegtuig bijvoorbeeld, Kiev beweerd dat al hun vliegtuigen aan de grond stonden, een ongeloofwaardig antwoord daar ze volop in gevecht was tijdens de rampvlucht, moeten wij geloven dat ze ondertussen al hun vliegtuigen aan de grond hadden. Daarnaast is de ophef over het verplaatsen van bewijsmateriaal, terwijl de rebellen claimen dat dit wel moest om nog 47 lichamen te bergen. als laatste wederom de opgefokte taal van Obama die echt niets liever wil dan het drama grootscheeps te laten escaleren.
    God geve dat we daar niet intrappen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Koude oorlog?

    Met in het westen alleen maar pyromanen aan het bewind?
    Roberto la Verita

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Via een vriend een bezoek gebracht aan deze blog. Tactisch stuk, ik heb ook veel vragen waarvan er veel overeenkomen met bovenstaande.

    Afschuwelijk dat wij in een wereld leven waarin corruptie alles overtreft (kapitalisme, grond, macht, geld etc.) en de goedheid van de mens in de schaduw verdwijnt.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Om te reageren op de vraag waar je het meeste 'bewijs' voor lijkt te hebben: de BUK raket die afgevuurd zou zijn is geen hittezoekende raket maar een radar raket. Hierdoor kan hij zijn ingeslagen in de cockpit, romp of staart. Niet inde vleugel, waar de brandstof zit. Dit verklaart de tweede explosie op de grond, waarbij de brandstof vrij komt. Om dat het vliegtuig nog zo'n 7 uur te vliegen had was hier nog veel brandstof voorradig.

    Daarnaast vergelijk je de impact van een raket op een straaljager, van zo'n 20 meter met een B777 van zo'n 70 meter lang. Ook heeft een raket op die hoogte een stuk minder kinetische energie dan op het filmpje en resteert enkel de impact van de explosie. Hoewel nog steeds spectaculair, ziet die er dan een stuk anders uit dan op het filmpje. Een deel van de romp zal zeker weggeblazen zijn, als het vliegtuig inderdaad dood een BUK neer is gehaald, maar de schade kan niet vergeleken worden met het filmpje wat je hebt laten zien.

    Voor de rest goede punten, al bespeur ik hier en daar een en ander complottheorietje maar misschien is dat hier wel gepast.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je hebt hier best een punt, er roept zich in bpovenstaand scenario dan wel dierct een andere vraag op, namenlijk wanneer het vliegtuig niet direct fataal zou zijn ontploft,omdat bijvoorbeeld het staartstuk zou zijn geraakt, en het vliegtuig pas op de grond ontploft, waar is dan de rookpluim die een neerstortend aangeschoten vliegtuig zou moeten hebben en waarom zijn er dan geen maydays uitgezonden?.

      Mijn aller belangrijkste vraag, en een die een heel ander licht op de zaak zou kunnen werpen is mijn eerste: wat is er in het vliegtuig zelf gebeurd waar kort na de ramp wel melding van is gemaakt maar waar we vervolgens niets meer over te horen hebben gekregen.? waarom wordt hier zo angstvallig over gezwegen en naar het Journaille, WAAROM VRAAGT NIEMAD VAN DE PERS HIERNAAr? op al die persconferenties.

      Verwijderen
    2. Een neerstortend vliegtuig heeft alleen in films een rookpluim. Bedenk dat het vliegtuig op 11km hoogte vliegt, waar het een explosie meemaakt (explosie is vuur, maar niet per se grote hoeveelheden rook), en vervolgens naar beneden komt. Dat zou een pad van ruim 11km moeten zijn en voor zo'n spoor heb je aardig wat rook nodig. De brandstoftanks lijken niet geraakt te zijn in de eerste explosie gezien de tweede explosie op de grond, dus die kunnen dat rookspoor niet veroorzaakt hebben, noch de motoren. De rest van het vliegtuig is niet zo brandbaar dus ook daar zul je geen rook van zien. In ieder geval niet de hoeveelheid waarnaar je op zoek bent.

      Als je naar de Russische pers kijkt zie je dat al je vragen gesteld worden en zelfs beantwoord. Een andere reden dat die vragen niet gesteld worden is dat men er vrij zeker van is dat het vliegtuig is neergeschoten. Hoe is een tweede. De separatisten zeggen door Oekraïense vliegtuigen, de rest van de wereld zegt door de separatisten dus daar zou je nog ene puntje van twijfel kunnen hebben. Daarnaast wordt er wel degelijk gevraagd wat er vlak voor het neerstorten is gebeurd, alleen weten de meeste journalisten dat je hier de zwarte dozen voor nodig hebt omdat hier precies staat wat er is gebeurd. Zo lang die niet uitgelezen zijn kun je er niets zinnigs over zeggen. Er is erg veel moeite gedaan deze te bemachtigen en dat is nu gelukt en deze zullen binnenkort uitgelezen worden. Ook dit kost tijd. Ik begrijp de neiging om te vragen waarom niemand van de pers ernaar vraagt, maar volgens mij is bovenstaande een goede reden. Dat is iets heel anders dan ergens angstvallig over zwijgen zoals je zo mooi verwoordt.

      Verwijderen
    3. Dat doet niets af aan de vraag waarom het in de eerste persconferentie werdt vermeld, en dat het zou zijn opgelost maar er daarna nooit mmer op is teruggekomen.

      Verwijderen
  12. Hittezoekende raketten zoeken de motor op, bij een straaljager in de romp.
    Bij een boeing onder de vleugel. Hit = motor weg, vleugel breekt af. Romp kan de nog volledig intact neerstorten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. een BUK raket is geen hittezoekende raket,maar een radar geleide raket. Grond/Lucht raketten zijn eigenlijk nooit hittezoekend zoals bijvoorbeeld de sidewinder,Waar juist als het wel een hitte zoekende raket was geweest en een der motoren was opgeblazen zou de explosie groot zijn geweest, omdat de motoren bij een airliner onder de tanks hangen in tegenstelling tot de staartmotor bij een straaljager.

      Verwijderen
  13. Goed geschreven, kan mij er voor he grootste deel in vinden. Zo'n John Kerry gooit nog even olie op het vuur dat ze harde bewijzen hebben, maar dat verklaren de Amerikanen wel vaker zonder ermee naar voren te komen, net als de massa-vernietigingswapens destijds en de daarop volgende oorlog tegen Irak op niets af....

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Was misschien handig geweest om te bekijken wat de impact van een BUK raket was op een boeing ipv op een straaljager, dat verklaard al een hoop van de vragen die je stelt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dat heb ik vanzelfsprekend ook bekeken maar daar is geen filmmateriaal van om als voorbeeld te laten zien. Wel is het zo dat een Buk inslag op een transportvliegtuig zoals bijvoorbeeld een Antonov, nog steeds een dusdanig vernietigend effect heeft dat ook zo'n vkiegtuig in een vuurbal uiteen zou spatten.

      Verwijderen
  15. Toch hoeft de raket niet zichtbaar hoeven te zijn geweest al naar gelang de afstand van afvuren geweest is. Het vliegtuig hoeft ook niet volledig uit elkaar gespat te zijn, al naar gelang waar het geraakt is lijkt mij. Het vliegtuig schijnt in een vrille geraakt te zijn wat zou betekenen dat het onbestuurbaar is geworden. Misschien dat de zwarte dozen meer vertellen..... Jan S.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik beweer ook niets, ik stel slechts vragen en ja, laten we hopen dat de zwarte dozen uitkomst bieden.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Buk raket is uitgerust met een zgn nabijheidssysteem. Een directe hit is niet nodig om een toestel neer te halen.
    Buk is uitgerust met een systeem om een niet vijandelijk toestel te herkennen. Waarom is dit systeem niet gebruikt? Men had kunnen weten met behulp van de IFF dat dit een burgertoestel was. Onbekendheid met het systeem?

    BeantwoordenVerwijderen
  18. De radar zit bij de 777 (en meeste andere vliegtuigen) in de neus. Logisch dat bij een inslag de piloten geen mayday meer hebben kunnen uitzenden, want die zitten zowat op die radar. Het is dan ook logisch dat er in de lucht niet een grote explosie heeft plaatsgevonden, omdat de tanks in de vleugels zitten.
    Verder vind ik kritische vragen stellen de juiste aanpak, maar we mogen ook niet uit het oog verliezen dat Poetin toch een wat discutabelere historie heeft dan Westerse regeringsleiders. Of ben ik nu naief?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je Obama en Irak niet meeteld (oh nee we hebben ons vergist... of Libie, maar dat waren Islamieten dus dan mag het)

      Verwijderen
  19. Nu even een wellicht hele wilde theorie. Zou het ''incident'' dat gerapporteerd werd niet kunnen zijn dat er een Ukrainion Su25 heel dicht (te dicht) in de buurt was? Zou het zo kunnen zijn dat hij zo dicht in de buurt was met het doel radar profile dekking te zoeken bij (onder of boven) de veel grotere 777 om ongezien boven vijandig gebied te komen, maar dat het BUK system dit vijandig gevechtsvliegtuig heeft opgemerkt, maar de raket het verkeerde (veel tragere en grotere) vliegtuig heeft geraakt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dat zou wel verjklaren waarom het vliegtuig 600 meter lager moest vliegen en ook de koers meer noordoostelijker moest van de verkeersleiding in Kiev

      Verwijderen
    2. Nonsens. Je praat hier niet over een simpel afvuursysteem maar over een geavanceerd systeem met een bijzonder goed onderscheidingsvermogen. Degene of het team die de IFF challenge niet heeft gebruikt, hetzij door onachtzaamheid, hetzij bewust of uit onwetendheid is hier schuldig aan. Het is werkelijk eenvoudig om waar te nemen of er sprake is van een burgervliegtuig, dat kan zelfs nog met andere middelen dan IFF. Hier is de meest essentiële afvuurcontrole niet uitgevoerd.

      Verwijderen
  20. mmm, goede vragen, en objectief, voor zover dat mogelijk is. Zou ook passen in het boek van Marco Messing, 'worden wij wakker'. Ik heb geen verstand van vliegtuig materie, maar over het geheel wil ik wel iets kwijt.
    Er is zoveel dat wij niet weten, zelfs Obama is maar een puppet aan trektouwtjes met zijn rol in dit slechte theaterstuk.
    Als we alles zouden weten, dan zouden we weer onze eigen stammen oprichten en dit zonder invloed van ' een meerdere' met hand en tand verdedigen. Omdat de huidige realiteit waar wij in leven onacceptabel is. Daarom is propaganda makkelijk, dan hoeven de mensen niet na te denken, alleen maar te volgen. Naast dit alles voel ik ontzettend mee met alle nabestaanden in deze tragedie. Zo huilt mijn hart ook om alle andere getroffen mensen, mannen, vrouwen en kinderen, en dieren.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. 1 ding is zeker...er is weinig respect voor een mensenleven vanaf de Balkan. Kijk naar de beelden van achterlijke mannetjes met kneiters van geweren en machtswellustige blik in de ogen...telefoontjes en camera's jatten...
    Wie er verantwoordelijk is? Zal me een rotzorg zijn maar hoop wel dat ik hem ooit aan mijn vleesmes mag rijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De Balkan ligt 1000 kilometer verderop hoor, en je vleesmes taal is exact even oorlogszuchtig als wat je de mensen daar verwijt.

      Verwijderen
  22. ik ben het helemaal met u eens er klopt iets niet !

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Niets op deze wereld is wat het lijkt.

    Regeringen houden ons al jaren niet al eeuwen voor de gek. Als je al out of the box denk dan wordt je door de meesten al snel voor gek verklaard.

    Net zoals de vele theorieën die bij 9-11 leven (en andere ongelukken) veel van deze conspiracy theories worden door het mainstream volk als belachelijk beschouwd. Dat is ook niet zo vreemd want mensen worden al eeuwen lang gemanipuleerd en richting een bepaalde manier van denken gestuurd, uiteraard speelt de media hier ook een hele grote rol in.

    Mensen zijn tot alles in staat, en dan bedoel ik ook letterlijk tot ALLES.

    Mensenlevens offeren om doelen te bereiken is helaas niet vreemd, kijk maar om je heen.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Ik vind het persoonlijk met zon ramp wat erg klinken als complot.
    Hoe denk je over de mensen die neer uit de hemel zijn komen vallen?
    Het vliegtuig als het geraakt is door de raket beschreven geeft schrapnel. Decompres van de lucht, het is ijskoud -50 graden geen lucht de meeste en door de immense klap zijn meteen bewusteloos. Ik denk dat het vliegtuig in stukken viel in de lucht. Anders zouden mensen niet zoveel vallen. Ook veel ontklede mensen door de krachten.
    Andere in hun stoelen.
    Vele in stukken, sommige verbrand. Andere niet.

    Kortom een ramp van onbeschreven grootte. Vragen stellen is goed. Maar nu meteen denken aan complotten??

    De paspoorten zullen bij bagage ook losgeraakt zijn. het waren er wel bijna 300 dus dat er daar een aantal gevonden zijn is niet raar. Het tonen ervan wel?!

    Er zijn ontzettend veel kinderen gestorven. Kunnen we daar bij stil staan?

    De cockpit lijkt erg beschadigt door vele gaten, dus ik weet niet of de piloten überhaupt nog iets konden zeggen dat zullen we moeten afwachten.
    Ik hoop ooit op een Aircrash investigation programma.

    Ik wil ook graag weten wat hebben de mensen nog gevoeld waar zijn ze aan doodgegaan. OF bewusteloos geweest?
    Forensisch onderzoek vind nu plaats.

    Ik hoop dat we ooit filmbeeld krijgen van het neerhalen zodat de onderzoekers nog meer bewijs hebben. Er gaat nu een filmpje rond hiervan. Maar of deze echt is?
    Daar zie je een vliegtuig uit een vallen.

    Er zijn grote brokstukken gevonden en het gebied is wel 25 km dus ja ik geloof dat het in de lucht gebroken is.

    De brand explosie op de grond zijn zoals eerder gezegd de brandstof. Veel ervan.

    Dus stel vragen, maar blijf ook nuchter. Veel van je vragen hebben antwoorden. En laat vooral de forensische en onderzoekers je de antwoorden geven

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Ik terk geen conclusies maar houd alle mogelijkheden open tot ik antwoorden heb. Tot die tijd zal ik alle kanten bekijken, Dit al gezien?http://en.ria.ru/world/20140725/191264009/Ukrainian-Army-Used-Phosphorus-Bombs-on-Civilians---Russian.html

    Of dit?https://www.youtube.com/watch?v=dzRx5Uilia4&sns=fb

    zie ook mijn nieuwe blogs over deze zaak! (link hieronder, "Nieuwer bericht""

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Ik heb t gelezen, de zwarte dozen zullen dit bevatten

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Er worden zeer schimmige spelletjes door het westen gespeeld. Dat blijkt keihard uit het feit dat Victoria Nuland op video te zien verteld dat de VS 5 miljard investeerde in 'democratic institutions', daarna uitgebreid op de foto gaat met de coupplegers van de Maidan beweging, oa. met de leider van Svoboda, en vooral door het telefoongesprek waarin diezelfde Victoria Nuland aangeeft dat ze Klitscho toch liever niet in de regering ziet. Die combinatie toont aan dat de VS achter de coup in Kiev zit, het gefinancieerd heeft en de lakens uitdeelt. Dan is er nog het telefoongesprek van de Estse minister van Buitenlandse Zaken die met Catherine Ashton van de EU belt, waarin hij zegt harde aanwijzingen te hebben dat de coupplegers de mensen op het plein overhoop hebben geschoten. Ashton reageert door te zeggen dat dat verder zou moeten worden onderzocht. In plaats van een onderzoek in te lassen (want de bewering van de Estse minister zijn natuurlijk nog niet 100% bewezen) komt de EU 2 dagen later met de aankondiging dat Oekraine miljarden krijgt van de EU...

    In deze schimmigheid en zeer dubieuze maneouvres van zowel de VS als de EU hou ik mijn hart vast of de 'onderzoekers' van de zwarte doos wel te vertrouwen zijn. In tegendeel, het is nu in Engelse handen, die ik allerminst nog vertrouw. Vooral ook na de oorlogstaal van oa. Glegg van vanochtend. Het uitlezen van de zwarte doos had door een echt onafhankelijk land moeten gebeuren, bv. Chili of zo.

    BeantwoordenVerwijderen

Wilt u reageren? Be my guest! leef je uit.
NB, bedenk dat bloggers ook moeten leven en klik ook eens op de ads!